ODM решение за пиштол против дрон

2022-09-20

За пиштолот против беспилотно летало, многу клиенти се во процес да имаат свој дизајн и специфичен дизајн. На пример, некои клиенти сакаат агресивна форма, додека на други им треба конзервативна лушпа за полесно да го минат царинењето на земјата. Како функција, некои купувачи сакаат да ја менуваат фреквенцијата на RF како што им треба. Откако клиентот од Мексико сакаше само да ја заштити сопствената фарма од континуираниот напад на моделот DJI M300 од конкурентот за земјоделски производи. Ние, компанијата TeXin, дизајниравме специфичен анти-дрон пиштол за директно насочување и принудување на дронот DJI M300 да слета или да се врати кај натпреварувачот и местото на полетување.


anti drone gun


Пиштолот против беспилотно летало обично се состои од надворешната обвивка, модулот за заглавување RF, ладилникот, вентилаторот за ладење, вградената литиум-јонска батерија и потребната жица за напојување и малите делови.


anti drone gun


За овој вид на ODM проект, клиентот може да ни ја каже само идејата за пиштол против беспилотни летала, а ние ја вршиме целата лева работа.


anti drone gun


Често го вклучува следниов процес:

Чекор 1

Од школка мувла

Механичка структура

План за материјал

Чекор 2

Дизајн на функции

Фреквенција на заглавување

Излезна моќност

План за електрична енергија

Мал функционален план

Чекор 3

ДФМ

Проверка на процесот

Направете го производот економичен, лесен за користење и еколошки

Чекор 4

Примерок одобрување

Проверка на клиентите

Чекор 5

Масовно производство

100% тест за стареење пред породувањето


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy